RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

КНДР оголосила перемир’я у "сміттєвій війні" з Південною Кореєю

У Північній Кореї заявили, що тимчасово припинять надсилання повітряних куль, наповнених сміттям, до Південної Кореї, але готові відновити, якщо Сеул надсилатиме листівки на північ.

Про це пише DW.

Читайте також: КНДР продовжує сміттєвий терор, в Сеулі визначилися із відповіддю

"Ми тимчасово призупиняємо акцію розкидання сміття за межами кордону", - повідомило офіційне корейське центральне інформаційне агентство.

Вони попередили, що повітряні кулі знову полетять на південь, якщо Сеул розішле будь-які антипівнічнокорейські листівки на північ.

Розповсюдження південнокорейських листівок з нападками на режим Кім Чен Ина вже давно є болючим місцем у відносинах між двома ворогуючими державами.

Південна Корея засудила надсилання наповнених сміттям повітряних куль та попередила, що її власна відповідь буде "нестерпною".

Памфлети проти Кім Чен Ина зазвичай надсилають через кордон південнокорейські активісти та північнокорейські перебіжчики. Пакунки іноді містять гроші або рис, щоб привернути увагу людей у бідній країні. Деякі з них також містять USB-накопичувачі з таким вмістом, як південнокорейські телешоу.

Законодавці Південної Кореї криміналізували практику надсилання повітряних куль до Північної Кореї у 2020 році , але минулого року цей крок був скасований Конституційним судом Південної Кореї. Судді назвали заборону перешкодою свободі слова.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що КНДР запустила балістичні ракети в Східному морі під час візиту Блінкена.

  • Вас також може зацікавити:

КНДР провела перші тактичні навчання, що імітували ядерний удар

Кім Чен Ин покерував стрільбами з надвеликих РСЗВ: атакували крихітний острівець, фото

Кім Чен Ин з танку закликав війська готуватися до війни: фото