RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

КНДР провела перші тактичні навчання, що імітували ядерний удар

Північна Корея провела перші тактичні навчання з ядерної контратаки у формі залпового ракетного запуску – імітували роботу своєї системи управління "ядерним тригером". Випробуваннями покерував Кім Чен Ин, оцінивши готовність тактичної ядерної зброї.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державне інформаційне агентство ЦТАК (KCNA).

Читайте також: КНДР запустила балістичні ракети в Східному морі під час візиту Блінкена: подробиці

Зауважується, що Північна Корея провела свої перші навчання з ядерної контратаки під керівництвом Кім Чен Ина – імітували систему управління "ядерним спусковим гачком".

Reuters вказує, що в понеділок, 22 квітня, в рамках випробування у формі залпового ракетного запуску Північна Корея запустила кілька балістичних ракет малої дальності напрямком до моря біля свого східного узбережжя. Мета проведеного навчання – демонстрація диверсифікованого ядерного потенціалу.

"В рамках випробування загальнонаціональної системи управління ядерною зброєю, яка називається "ядерний спусковий гачок", артилерійські війська приєдналися до перших таких навчань в країні в понеділок, щоб продемонструвати диверсифікований ядерний потенціал і висловити протест проти "провокаційних і загарбницьких" військових навчань США і Південної Кореї, зауважувало агентство ЦТАК, та додає: Під час навчань було всебічно перевірено надійність системи командування, управління, контролю та функціонування всіх ядерних сил, відпрацьовано порядок дій та бойові прийоми швидкого переходу надвеликих реактивних систем залпового вогню до ядерного контрудару".

В комплексі імітаційних навчань також було маневрування військ у позиції ядерної контратаки та стрільба артилерії з імітацією ядерних боєголовок. Додається, що це на випадок оголошення тривоги через ядерну кризу.

Кім Чен Ин спостерігав, як відбуваються випробування – він високо оцінив готовність "найкращої у світі" тактичної ядерної зброї.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Кім Чен Ин покерував стрільбами з надвеликих РСЗВ.

  • Вас також може зацікавити:

Мільйони снарядів в обмін на їжу та технології: спливли дані про обсяг допомоги Росії від КНДР

Кім Чен Ин з танку закликав війська готуватися до війни: фото

Має деталі з Європи та США: фото і результати дослідження ракети КНДР, якою Росія вдарила по Україні