RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

NASA обрало Ілона Маска для знищення Міжнародної космічної станції

NASA обрало компанію SpaceX для ліквідації Міжнародної космічної станції наприкінці у 2030 році.

Про це повідомили в пресслужбі NASA.

Зазначається, що компанія Ілона Маска побудує транспортний засіб, який зможе зіштовхнути 430-тонну орбітальну платформу в Тихий океан на початку наступного десятиліття. Вартість таких робіт, згідно з контрактом, близько 843 мільйонів доларів.

Інженери кажуть, що МКС залишається структурно цілою, але плани її остаточної утилізації все ще потрібно розробити. Якби цього не сталося, вона природним чином впала б на Землю, це і становить небезпеку для населення Землі.

"Вибір американського до орбітального корабля для Міжнародної космічної станції допоможе NASA та його міжнародним партнерам забезпечити безпечний і відповідальний перехід на низьку навколоземну орбіту після завершення роботи станції. Це рішення також підтримує плани NASA щодо майбутніх комерційних напрямків і дозволяє продовжувати використання космосу поблизу Землі", - підкреслив у своїй заяві директор агентства космічних операцій Кен Бауерсокс.

Точку куди планують скинути МКС назвали "Двадцять тисяч льє під водою". Вона знаходиться на відстані понад 2 500 км від найближчого клаптика суші.