RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Світ

Новини

5 липня

Всі новини

Нідерланди сформували новий уряд

В Нідерландах розпочав роботу новий уряд. Головою уряду став колишній голова служби загальної розвідки й безпеки Дік Схооф.

Про це розповіли в виданні NOS.

Вранці, 2 травня, 16 міністрів нового уряду, включно з прем'єром та віцепрем'єрами, склали присягу у присутності короля Віллема-Александра у палаці Гейс-тен-Бос у Гаазі.

Після місяців коаліційних переговорів, щодо формування уряду "Партія свободи" Герта Вілдерса (PVV), правоцентристська ліберальна VVD, яку представляє Марк Рютте, центристський "Новий суспільний договір" і популістська фермерська партія "BBB" завершили розподіл ключових посад у новому кабінеті міністрів.

За результатами тривалих перемовин, представники "Партії свободи" очолять п'ять міністерств: міграції, інфраструктури, охорони здоров’я, зовнішньої торгівлі та допомоги розвитку, а також економіки.

Посади міністра оборони та міністра фінансів отримали однопартійці Рютте з ліберальної партії VVD Рубен Брекельманс та Елко Гайнен.

Главою МЗС став Каспар Вельдкамп із партії "Новий суспільний договір". Він був послом в Ізраїлі та Греції. Партія матиме ще три крісла міністрів.