RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

6 липня

Всі новини

У президента Бразилії стався конфуз через його нелюбов до аргентинського колеги

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва скасував візит до південного штату Санта-Катаріна, оскільки в ці вихідні там перебуває його аргентинський колега Хав'єр Мілей. Мілей планує зустрітися із колишнім президентом Бразилії Жаїром Болсонару на зустрічі лідерів консерваторів.

Про це повідомляє ВВС.

Між лідерами Бразилії та Аргентини нещодавно спалахнув конфлікт. Мілей назвав Лулу корупціонером, комуністом та динозавром. На що той вимагав вибачень. Мілей відмовився, заявивши, що не зробив нічого поганого і ні про що не шкодує.

Лула колись провів півтора року у в'язниці за корупцію, але звинувачення було знято після апеляції. Після визволення йому знову дозволили балотуватися на пост президента.

Головне занепокоєння дипломатів та бізнесменів викликає те, що розбіжності між лідерами двох сусідніх країн вплинуть на двосторонні відносини. Бразильські журналісти висловлюють тривогу, що Мілей ставить під загрозу майбутнє американського економічного союзу МЕРКОСУР, який за темпами розвитку перевершує всі інші подібні об'єднання. До нього входять Аргентина, Бразилія, Парагвай, Уругвай, Венесуела та Болівія; як асоційовані члени – Чилі, Перу, Колумбія та Еквадор.