RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Швеція придумала помсту для «миротворця» Орбана

Швеція вигадала протестну акцію проти нещодавніх переговорів прем’єр-міністра Угорщини Орбана з російським диктатором Володимиром Путіним.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на уряд Швеції.

В повідомленні зауважується, що Швеція та кілька інших країн Європейського Союзу не відправлятимуть міністрів на урядові засідання, пов'язані з головуванням Угорщини в ЄС цього місяця. Це, за матеріалами Reuters, повинно стати знаком протесту проти переговорів Віктора Орбана з російським диктатором володимиром путіним.

В матеріалі згадується, як минулого тижня прем'єр-міністр Угорщини Орбан провів переговори з путіним про можливу мирну угоду щодо України, викликавши тим самим обурення деяких лідерів ЄС.

Reuters передає слова шведської міністерки з питань Європи Джессіки Росвалл:

"Дії Угорщини під час головування (в ЄС) є шкідливими і повинні мати наслідки. Тому Швеція не братиме участі на політичному рівні під час неформальних урядових зустрічей у липні".

За її словами, Швеція, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва і Польща будуть представлені на нарадах лише державними чиновниками. Вона також додала, що ще кілька країн-членів ЄС обговорюють подібні кроки.

Як писав раніше "Апостроф", прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідав колишнього президента США Дональда Трампа у його приватній резиденції Мар-а-Лаго у Флориді, США.