RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Іспанцю дали 18 років тюрми за бомбу для посольства України

Верховний суд Іспанії засудив 74-річного колишнього державного службовця Помпейо Гонсалеса Паскуаля до 18 років ув'язнення у справі про відправлення посилок із бомбами до посольств України та Сполучених Штатів наприкінці 2022 року.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що десять років ув'язнення призначили за звинуваченням у тероризмі, решта - за виготовлення бомб.

Також Паскуаль має сплатити 1,5 тисячі євро збитків працівнику українського посольства Миколі Величку, який постраждав у результаті вибуху.

При цьому сторона обвинувачення вимагала засудити чоловіка до 22 років тюрми.

Паскуаль відправив шість посилок з вибуховими пристроями у листопаді та на початку грудня 2022 року. Їх отримали у резиденції прем'єра країни, посольства України та Сполучених Штатів, а також Міністерство оборони країни. Єдиним постраждалим від таких посилок став працівник українського диппредставництва у Мадриді. Він отримав легкі поранення.

У січні 2023-го за звинуваченням у відправці небезпечних посилок арештували екс-держслужбовця Помпейо Гонсалеса Паскуаля.

Як випливає з ухвали суду, своїми діями Паскуаль хотів "викликати хвилювання в іспанському суспільстві", щоб під тиском влада Іспанії та США перестали підтримувати Україну у війні з РФ.