RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

30 вересня

29 вересня

Всі новини

Можуть накрити РФ за 10 хвилин: Путін пригрозив США, якщо розмістять "Томагавки" у Німеччині

У разі розгортання США у Німеччині ракет дальнього радіуса дії Росія вважатиме себе вільною від мораторію на розміщення своїх засобів середньої та меншої дальності.

Про це російський диктатор Володимир Путін заявив 28 липня на параді до дня ВМФ у Санкт-Петербурзі.

Путін зазначив, що в зоні досяжності американських ракет виявляться важливі об'єкти РФ з підлітком близько 10 хвилин.

"Раніше в ході навчань США вже відпрацювали перекидання ракетних комплексів DarkFon зі своєї території до Данії та Філіппін. Така ситуація нагадує події часів Холодної війни, пов'язані із розміщенням у Європі американських ракет середньої дальності. У разі реалізації Сполученими Штатами Америки подібних планів ми вважатимемо себе вільними від мораторію на розгортання ударних засобів середньої та меншої дальності, включаючи берегові війська нашого військово-морського флоту. Сьогодні розробка низки таких систем знаходиться у нас на завершальній стадії, і ми вживатимемо дзеркальні заходи щодо їх розгортання з урахуванням дій США", - заявив диктатор.

Нагадаємо, що армія США має на озброєнні "Томагавки" - стратегічні і тактичні ракети великої дальності, що долають шлях на гранично малих висотах з оминанням рельєфу місцевості. Ракета випускається у багатьох модифікаціях, що включають різні боєголовки (в тому числі ядерні), запуск із різних платформ абощо.