RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

Всі новини

В Австралії вертоліт врізався в дах готелю, пілот загинув

В Австралії гелікоптер врізався у дах готелю в північному туристичному місті Кернс, в результаті чого загинув пілот. Сотні відвідувачів готелю довелося евакуйовувати.

Про це повідомляє Reuters та CNN.

Місцева влада повідомила, що гелікоптер, що здійснював "несанкціонований" політ, врізався в понеділок у дах готелю в північному туристичному місті Кернс, в результаті чого загинув пілот і були евакуйовані сотні постояльців.

Швидку на місце трагедії викликали близько 2 години ночі (16:00 за Гринвічем у неділю) після того, як гелікоптер врізався в дах готелю, спричинивши пожежу. Інцидент трапився біля набережної Кернса, популярної серед мандрівників набережної в місті на півночі Квінсленда.

Поліція заявила, що вертоліт був виведений з ангару для "несанкціонованого польоту", але не уточнила деталі. Пілот, особу якого досі не встановлено, загинув на місці події.

Катастрофа сталася в готелі DoubleTree by Hilton (HLT.N). Сотні гостей і співробітників готелю були евакуйовані на вулицю. Свідок Вероніка Найт, яка приїхала до Кернса з Сіднея, розповіла для CNN таке: "Він летів на повній швидкості". Вертоліт зник з її поля зору на кілька хвилин, вона почала йти додому, перш ніж побачила, що гелікоптер летить назад. Коли вона витягнула телефон, щоб зняти його, гелікоптер відхилився і попрямував до сусідніх добре освітлених будівель. Через кілька секунд він врізався в дах готелю.

На відповідних фото помітно, як з даху готелю здіймається дим та вогонь.