RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

16 вересня

Всі новини

У Фінляндії вперше перекинули німецькі винищувачі під кордон РФ

У Фінляндії, що в квітні 2023 року офіційно стала членом НАТО, вперше перекинули німецькі винищувачі Eurofighter під кордон Росії.

Про це повідомляє видання Bild.

Видання нагадує, що раніше там уже проходили авіаційні навчання, коли винищувачі F-35 приземлилися на автодорозі за 200 км від кордону Росії.

Цього разу в аналогічних маневрах Baana-24 уперше взяли участь три німецькі винищувачі Eurofighter. Відомо, що вони приземлилися і злетіли з дороги біля села Хосіо за 180 км від кордону РФ.

Представник ВПС Німеччини розповів BILD:

"З середи на дорозі біля Хосіо відпрацьовано кілька приземлень на короткій дистанції, потім літаки вирулювали до кінця смуги і заправлялися там. Після дозаправки вони знову злетіли і повернулися на авіабазу Рованіємі".

Варто додати, що від авіабази в Рованіємі до кордону РФ всього 147 км. Тож експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке вважає ймовірним те, що в Росії уважно спостерігали за маневрами у країні НАТО.

Нагадаємо, раніше президент Фінляндії Александер Стубб закликав до зняття обмежень на використання Україною західної зброї проти Росії, назвавши їх абсолютно абсурдними.