RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

У Раді скептично відреагували на "мирний план Шольца"

Інформація, опублікована італійською газетою La Repubblica про “мирний план” німецького канцлера Олафа Шольца, який нібито передбачає збереження за Росією окупованих територій, може бути фейком.

Довіри до видання по великому рахунку немає, фейкові новини періодично там з’являлися”, - сказав “Апострофу” голова комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин Андрій Задорожний.

Не виключає фейковість повідомлення і його колега Олександр Мережко, голова комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва ВРУ.

Це дуже ризиковано зараз Німеччині заявляти про якийсь свій особливий мирний план, бо одразу виникають асоціації, пов’язані з Меркель і “Мінськими угодами”. Якщо у Шольца є свій план, як реалізувати “формулу миру” президента Зеленського, як відновити територіальну цілісність України, як змусити Росію вивести війська, як підтримати суверенітет України - тоді я вітаю такий мирний план”, - прокоментував він “Апострофу”.

Раніше журналіст Віталій Портников висловив думку, що китайський план щодо припинення вогню по лінії зіткнення втратив актуальність для Росії після прориву ЗСУ в Курську область РФ, проте очільник Кремля Володимир Путін все одно не піде на переговори.