RU  UA  EN

Вівторок, 8 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

8 жовтня

Всі новини

У Білому домі розкрили подробиці запланованого візиту Байдена на «Рамштайн»

Важливою частиною запланованого візиту президента США Джо Байдена до Німеччини, який має відбутися 10-13 жовтня, стане продовження підтримки України у її здатності вести оборону від російської агресії

Про це 7 жовтня на брифінгу повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, передає "Голос Америки".

Вона сказала:

"Цей візит підкреслить глибоку відданість та рішучу підтримку трансатлантичній безпеці. Говорячи про Україну та українську самооборону - це буде важливою частиною цього візиту: продовження цієї підтримки, продовження всіх можливих дій, щоб зупинити російську агресію".

За словами Карін Жан-П'єр, частину розмов у Німеччині мають також присвятити "продовженню внесків у виконання зобов'язань НАТО". Вона вважає важливим вести цю розмову з огляду на дії РФ:

"Оскільки ми бачимо, що відбувається в Україні, оскільки ми продовжуємо спостерігати агресію Росії, важливо вести цю розмову. Ви бачили лідерство президента щодо України, і що він зміг зробити, аби зміцнити НАТО, щоб понад 50 країн підтримали Україну в боротьбі з цією агресією Росії. І тому це, звісно, буде великою частиною цієї поїздки".

Речниця Білого дому очікує, що візит також стане "потужним символом партнерства США та Німеччини...щодо найгостріших викликів світу, щоб забезпечити людям усі можливості для безпеки і процвітання".

Як повідомляв раніше "Апостроф", президент Володимир Зеленський заявив, що на зустрічі у форматі "Рамштайн", яка відбудеться 12 жовтня, потрібно буде визначитися, як посилити тиск на Росію.