RU  UA  EN

Понеділок, 21 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Світ

Новини

21 жовтня

20 жовтня

Всі новини

На президентських виборах у Молдові порахували майже всі голоси

На виборах у Молдові підрахували практично всі голоси. Поточні результати підтверджують лідерство чинної президентки Маї Санду, що набрала більше голосів, проте й потребу у другому турі. А також наразі зрівнялася кількість голосів щодо референдуму на підтримку конституційного референдуму про вступ до Євросоюзу.

Про це свідчать дані на сайті Центральної виборчої комісії.

За результатами опрацювання понад 98% голосів на президентських виборах у Молдові чинна президентка Мая Санду здобула 41.89% підтримки. Натомість кандидат від проросійської Партії соціалістів Республіки Молдова Александр Стояногло отримав 26,36%. Вочевидь саме він вийде із Санду і другий тур.

Обробити лишається лише закордонні дільниці у державах Заходу, проте там більшість підтримує рух до ЄС та кандидатуру Санду.

Крім того, станом на ранок відомо, що 50% громадян проголосували за внесення змін у Конституцію країни для вступу Молдови до Євросоюзу.

Раніше "Апостроф" писав, що уранці 20 жовтня у Молдові відкрилися виборчі дільниці для голосування на виборах президента країни та конституційний референдум про вступ до Євросоюзу.