RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Військові США заявили про підготовку РФ до вторгнення у Лівію

Американські військові на відкритих слуханнях в комітеті Сенату США з збройних сил заявили про підготовку Росії до військового вторгнення в Лівію для зміни балансу сил у цій країні. Про це повідомляє CNN.

Так, глава Африканського командування генерал Томас Д. Вальдхаузер заявив, що Росія намагається вплинути на політичну ситуацію в Лівії. "Росія намагається впливати на остаточне рішення про те, хто стане, і яка організація буде керувати урядом всередині Лівії", - сказав Вальдхаузер

Потім сенатор Ліндсі Грем уточнила: "Вони намагаються зробити в Лівії то, що вони робили в Сирії?".

"Так, це хороший спосіб охарактеризувати це", - відповів генерал.

Крім того, як відзначають в CNN, раніше повітряні розвідувальні засоби США виявили російські транспортні літаки і безпілотник на авіабазі на заході Єгипту недалеко від лівійського кордону.

Нагадаємо, раніше спікер Міністерства оборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що інформація про розміщення підрозділу російського спецназу в Єгипті приблизно в 100 км від кордону з Лівією не відповідає дійсності.

Представник Збройних сил Єгипту Тамер аль-Ріфаї також спростував інформацію про присутнымть російських військових на території країни.