RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

США пропонують створити "гібридний трибунал" по Сирії: у Путіна заявили про "параною"

Група американських сенаторів внесла до Конгресу США законопроект, який передбачає початок розслідування військових злочинів у Сирії, у вчиненні яких підозрюють режим Башара Асада. У тексті документа йдеться про створення "гібридного трибуналу".

"Термін "гібридний трибунал" означає тимчасовий кримінальний трибунал, який об'єднає юристів, суддів та інших фахівців для переслідування осіб, підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду", - йдеться в тексті законопроекту.

Сенатор Джоан Шаїн, яка є співавтором документа пояснила необхідність прийняття такого закону тим, що "Асад показує, що він – жорстокий диктатор, який не цінує життя людей".

У Росії вже відреагували на цю ініціативу. Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін назвав ідею створення "гібридного трибуналу" військових злочинів у Сирії "параноєю винятковості". Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо, на війська сирійського президента Асада поклали відповідальність за хімічну атаку на провінцію Ідліб, в результаті якої загинули десятки дітей.

У відповідь на застосування хімічної зброї в Сирії, американський президент Дональд Трамп дав указ завдати ракетного удару по авіабазі військ Асада.