RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Повний провал: Піонтковський розповів, як Трамп принизив Путіна

Президент США Дональд Трамп принизив свого російського колегу Володимира Путіна, коли віддав наказ завдати ракетного удару по авіабазі "Шайрат" в Сирії. Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в своїй колонці на "Радио Свобода".

"Карибська криза 2.0" для Володимира Путіна закінчилася набагато більшою ганьбою, ніж для Микити Хрущова. Ми констатуємо повний і принизливий провал Росії ", - заявив політолог.

Він зазначив, що американці знущально коректно за кілька годин попередили російських військових про удар, запропонувавши їм вивести з бази свій персонал, одночасно давши зрозуміти, що знають про те, що Москва фактично брала участь в хімічному нападі на мирних мешканців.

В результаті виявилося, що Путін навіть і не думав про захист свого союзника Башара Асада від американських ракет, заради чого у Сирію було введено С-300 і С-400.

"Путін розсудливо відступив. Базікати про радіоактивний попіл можна скільки завгодно, але тільки - до загрози реального зіткнення на конвенціональному рівні, де є повна перевага американської сторони. А на ядерну нічию взаємно гарантованого самогубства ніхто не підписувався. І перш за все кремлівські вожді-гедоністи", - підсумував Піонтковський.

Нагадаємо, на думку російського журналіста Юлії Латиніної, президент РФ Володимир Путін, є не союзником, а заручником сирійського президента Башара Асада.