RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В США сина російського депутата засудили до тривалого терміну за кіберзлочини

Сина депутата Держдуми РФ від ЛДПР американський суд засудив до 27 років позбавлення волі за кібершахрайство.

Романа Селезньова затримали ще в 2014 році на Мальдівських островах. У його комп'ютері виявили 1,7 мільйони вкрадених номерів кредитних карт.

Прокуратура США вимагала для росіянина термін у 30 років. На думку слідчих, тяжкість вчинених злочинів передбачає довічне ув'язнення і просили не брати до уваги свідчення.

Також повідомляється, що сам Селезньов не просив пом'якшення вироку. Йому пред'явили звинувачення за 5 статтями. Серед них кібершахрайство, заподіяння шкоди захищеному комп'ютеру, отримання інформації з захищеного комп'ютера, зберігання більше ніж 15 засобів для кібершахрайства, розкрадання персональної інформації. Присяжні визнали Селезньова винним за 38 пунктами звинувачення з 40.

Депутат Валерій Селезньов і російський МЗС у свою чергу, заявили про викрадення росіянина і порушення норм міжнародного права.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство юстиції США звернулося до влади Російської Федерації з вимогою про видачу трьох російських громадян, яким висунуті звинувачення у кіберзлочинності.

За матеріалами Tvrain.