RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Сенат США схвалив нові санкції проти РФ: що чекає росіян та оточення Путіна

Сенат США 14 червня підтримав законопроект, який розширить діючі санкції проти Росії та ускладнить процедуру зняття обмежень.

Прийнятий документ на рівні закону закріплює санкції, які були введені проти РФ попереднім президентом США Бараком Обамою. Він дозволяє Конгресу заблокувати будь-яку спробу чинного глави держави Дональда Трампа зняти або послабити існуючі обмеження. Сенатор-республіканець Ліндсі Грем вже висловив упевненість, що навіть якщо Трамп не підпише законопроект, Конгрес зможе набрати достатню кількість голосів для подолання президентського вето.

Прийнятий документ також містить поправки до "Акту на підтримку суверенітету, цілісності, демократії та економічної стабільності України". Формулювання президент "може ввести санкції щодо РФ змінили на словосполучення "повинен внести", встановивши 30-денний термін після прийняття поправок.

Нові обмеження торкнуться "корумпованих російських діячів, які прагнуть сховатися від санкцій" та тих, хто причетний до серйозного порушення прав людини, постачає зброю режиму Асада, займається умисними кібератаками на замовлення російського уряду, пов'язаний з корумпованою приватизацією держактивів і веде бізнес з російськими розвідувальним та оборонним комплексами".

Запропоновані санкції торкнуться гірничодобувної промисловості, металургії, морського і залізничного транспорту. Список підприємств поки невідомий, його складе американський Мінфін.

Санкції торкнуться інвестиції в російські експортні нафто - і газопроводи. Під них можуть потрапити інвестори, які вкладуть у галузь більше мільйона доларів (більше п'яти мільйонів за 12 місяців).

У документі також пропонується розглянути ефект введення повної заборони на інвестиції в російські євробонди і облігації федеральної позики.

Міністерство фінансів, Держдепартамент та директор Національної розвідки протягом 180 днів після прийняття поправок повинні будуть надати доповідь про високопоставлених політиків і близьких до режиму олігархів Росії. Перед ними стоїть завдання проаналізувати зв'язок цих людей з Путіним, описати ознаки корупції та проаналізувати доходи, фінансовий стан та інвестиції.

Також пропонується вивчити російські ключові компанії з державною участю і ефект від введення санкцій проти них.

Як повідомляв "Апостроф", раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон зробив нову заяву щодо санкцій проти РФ.

За матеріалами Tvrain.