RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

WP пояснило, чому Росія є ворогом США

Видання The Washington Post назвала Росію супротивником Сполучених Штатів після того, як син президента США Дональд Трамп-молодший зізнався в отриманні допомоги від Росії під час виборчої кампанії його батька. Тепер видання вирішило пояснити, чому вибрало по відношенню до Росії саме слово "супротивник".

Про це повідомляється в статті, яка була опублікована редакцією The Washington Post.

За словами журналістів, слово "супротивник" у цьому випадку не означає те, що РФ і США мають наміру починати війну один проти одного.

"Теоретично їх інтереси навіть не повинні розходитися. Це дві континентальні держави на протилежних сторонах світу без територіальних спорів (хоча танення арктичного льоду може змінити це). Вони відчувають страх перед ісламістським тероризмом", - пише видання.

Підкреслюється, що Росія є супротивником саме в ціннісному значенні.

"Що робить Росію ворожою, так це прихильність і залежність Путіна від набору цінностей, які є протилежними тим, що називається, принаймні донедавна, основні американські цінності. Він (Путін - ред.) вважає за сфери впливу замість самовизначення; корупцію замість прозорості; і репресії замість демократії", - зазначають журналісти.

Деяким американцям важко зрозуміти прірву між США і РФ, оскільки Путін зберіг зовнішні атрибути демократії – парламенти і вибори – але зробивши зробив їх безглуздими, усунувши більшість незалежних ЗМІ і значну частину політичної опозиції.

"Коли Путін висуває якусь позицію, перше питання в його голові не "Чи буде це добре для Росії?" а швидше: "Чи допоможе це моє режиму вижити?", - вважає видання.

Також озвучуються і причини воєнної агресії РФ проти України: "По-перше, демократична Україна не була б настільки ж відкрита для грабунку і управління олігархами; По-друге, якщо б демократична Україна процвітала, це могло б дати звичайним росіянам небезпечні (для режиму Путіна, - ред.) ідеї".

"Тому, в той час як містер Трамп-молодший, можливо, бачив перевагу у прийнятті допомоги Росії, Росія, безсумнівно, побачила б перевага в її наданні. Цінності Путіна суперечать американським цінностям, але у російського диктатора є вагомі підстави сподіватися, що вони не будуть суперечити цінностям правління Трампа", - підсумували журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", Дональд Трамп відреагував на скандал навколо листування його сина з російським адвокатом заради отримання від неї компромату на Хілларі Клінтон.