RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Стали відомі зауваження Трампа до підписаного ним закону про нові санкції проти РФ

Президент США Дональд Трамп підписав законопроект про нові санкції проти Росії, супроводивши документ так званим "signing statement" - заявою, яку глава США прикладає до підписаного ним документу - в якому підкреслює сумніви у ефективності і конституційності деяких положень законопроекту.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела у Білому домі.

Так, в доданій заяві підкреслюється, що у Трампа є сумніви щодо законопроекту, оскільки він вторгається в сферу відповідальності президента і обмежує його повноваження, а також може перешкодити взаємодії США з їх партнерами.

Зокрема, зауваження Трампа пов'язані з такими темами - посяганням на виконавчу владу, ненавмисну шкоду американським компаніям, їхнім партнерам, а також обмеження гнучкості адміністрації президента у спільних діях з союзниками щодо Росії.

У заяві президента зазначається, що Трамп готовий діяти відповідно до повноважень, передбачених конституцією.

"Подібні формулювання вказують на те, що залишається якась свобода інтерпретації того, як саме буде втілюватися у життя цей закон", - вважає видання.

Про те, як президент США Дональд Трамп може послабити санкції проти Росії, які передбачені новим законопроектом, читайте в матеріалі "Вісь зла": у Трампа є чотири варіанти щодо Росії", який опубліковано на"Апострофі".