RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Трамп різко висловився про підписаний ним санкційний закон

Президент США Дональд Трамп прокоментував підписаний ним 2 серпня закон про введення санкцій щодо Росії, Ірану і КНДР.

"Попри те що я виступаю за жорстку лінію і стримування агресивної поведінки Ірану, Північної Кореї і Росії, цей закон виключно дефектний", - йдеться в заяві президента США, яке опублікувала прес-служба Білого дому.

За його словами, незважаючи на те що його адміністрація працювала з конгресом над його текстом і домоглася деяких послаблень, в остаточну версію документа все ж увійшли "явно неконституційні положення" в тій частині, яка обмежує повноваження президента.

Трамп підкреслив, що ці положення будуть заважати йому вести міжнародні переговори. За його словами, обмежуючи "гнучкість" виконавчої влади, закон ускладнює процес укладання "вдалих угод" в інтересах американського народу і буде працювати на зближення Китаю, Росії та Північної Кореї.

Президент США також пояснив, чому він пішов на те, щоб все ж таки підписати цей закон, незважаючи на всі його недоліки.

"Я підписую закон в ім'я збереження національної єдності. Він відображає прагнення американського народу бачити, як Росія робить кроки для того, щоб поліпшити відносини з США. Ми сподіваємося, що між нашими двома країнами буде співробітництво з основних глобальних питань, щоб санкції були більше не потрібні", - сказав Трамп.

Крім того, за словами глав Білого дому, закон покликаний служити нагадуванням Ірану і КНДР про те, що США не потерплять небезпечної і дестабілізуючої поведінки цих країн.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Трамп незадоволений підписаним ним законопроектом про нові санкції проти Росії.