RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

ЗМІ дізналися про багатомільйонні "зв'язки" Манафорта з наближеним до Путіна олігархом

Колишній глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт мав більш тісні фінансові зв'язки з російським олігархом Олегом Дерипаскою, ніж було відомо раніше.

Про це повідомляє NBC News.

За десятирічний період компаніям Дерипасці, зареєстрованими на Кіпрі, були передані в позики близько 60 млн дол структурам Манафорта, які так само зареєстровані на Кіпрі. Зокрема, 26 млн дол були передані компанією Дерипаски Oguster Management Ltd компанії Манафорта Yiakora Ventures Ltd.

Представники російського олігарха ніяк не відреагували на відповідний запит журналістів, а у Манафорта дали дуже ухильну коментар.

"Сьогодні пан Манафорт не має обов'язків перед своїми колишніми клієнтами, як не мав і в той час, коли почав працювати в кампанії Трампа", - зазначив представник Манафорта Джейсон Малоні.

Юристи, які займаються питаннями відмивання грошей, назвали трансакції між компаніями Дерипаски і Манафорта незвичайними і зазначили, що вони заслуговують подальшого розслідування.

"Відмивання грошей часто проходить під виглядом кредитів. Якщо немає наміри погасити його, значить, це не кредит. Це всього лише оплата", - сказав колишній федеральний прокурор Стефан Касселла.

У 2006 році дипломати США говорили про Дерипасці як про одному з двох-трьох олігархів, з якими глава РФ Володимир Путін спілкується на регулярній основі.

Як повідомляв "Апостроф", видання The Washington Post повідомило про передачу Манафортом інформації про перебіг президентської кампанії в США Дерипасці.