RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У США розслідують угоду з Росією, укладену за Клінтон

Комітет з розвідки і наглядовий комітет Палати представників США (нижня палата парламенту) почав розслідування уранової угоди з Росією, яка була укладена в 2010 році під час президентства Барака Обами, коли державним секретарем була Гілларі Клінтон

Про це повідомляє "Русская служба Би-би-си".

Голова комітету з розвідки "республіканець" Девін Нуньєс сказав, що які-небудь конкретні висновки робити не планується.

"Але одна з речей, яка нас хвилює: чи розслідування ФБР [за це угоді]? Було розслідування міністерства юстиції? І якщо так, то чому конгресу не повідомили про це?", - каже конгресмен.

Мова йде про угоду з переходу канадської урановидобувної компанії Uranium One під контроль російської державної корпорації "Росатом", яка була схвалена адміністрацією Обами.

Раніше конгресмен Рон Десантіс заявляв, що багато американські політики виступали проти цієї угоди, але в підсумку вона все ж була укладена.

У свою чергу, в адміністрації Обами стверджували, що жодних доказів порушень в ході цієї операції представлено не було і що вона ніяк не загрожувала національній безпеці США.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп звинуватив Гілларі Клінтон та її прихильників у зв'язках з Росією.