RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У США дізналися про пропозицію Трампу вивести американські війська зі Східної Європи в якості поступки Путіну

Високопоставлений співробітник Ради національної безпеки США в самому початку президентства Дональда Трампа пропонував вивести частину американських військ з Східної Європи в якості поступки президентові РФ Володимиру Путіну.

Про це пише видання The Daily Beast з посиланням на двох колишніх співробітників адміністрації президента США.

Дану пропозицію не було прийнято, але, як пише видання, воно було схоже на "повернення інвестицій Росії в Трампа під час передвиборної кампанії".

Зазначається, що на даний момент Білий дім не відреагував на запит видання з вказаної інформації про можливе часткове виведення американських військ з Східної Європи.

Чиновник, який зробив пропозицію щодо виведення військ, займає посаду заступника помічника Трампа по стратегічному плануванню. Його ім'я - Кевін Харрінгтон. У лютому 2017 року він розмірковував про відвід військ США, які розташовані поблизу кордонів РФ, в рамках стратегічного пропозиції "переглянути наші інтереси в контексті нових відносин з Росією". Про це виданню розповів екс-чиновник, який особисто чув цю пропозицію.

Звертається увага, що до приходу в Білий дім у Кевіна Харрінгтона не було досвіду роботи у військовій або державній сфера, однак він пов'язаний з бізнесменом Пітером Тілем – партнером Дональда Трампа.

Серед ідей, які підтримував Харрінгтон, було переконання в тому, що американські санкції відносно Росії шкідливі для самих Сполучених Штатів.

Як каже екс-чиновник, колишній колега Харрінгтона, той пропонував відвести частину американських військ з Литви, Латвії і Естонії. Також екс-чиновник підкреслив, що це була небезпечна ідея, оскільки вона давала "зелене світло" Кремлю на провокації в Україні, Сирії та інших країнах.

Крім цього, Кевін Харрінгтон тісно пов'язаний з екс-вісником Трампа Майклом Флінном, який на даний момент є однією з ключових фігур у скандалі про зв'язки людей з оточення нинішнього президента США з Росією.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно стало відомо про вбивства після публікації досьє про зв'язки з Росією людей з оточення Дональда Трампа.