RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У США готують розслідування щодо угоди Трампа з російським олігархом з "кремлівського списку"

Заступник голови комітету Сенату США з питань фінансів Рон Вайден звернувся в американський Мінфін з проханням надати документи про угоду з продажу маєтку Дональда Трампа російському олігарху Дмитру Рибовлєву.

Про це повідомляє CNN.

В 2004 році Трамп придбав маєток в Палм-Біч за 41,35 млн доларів. У 2008 році він продав цей об'єкт нерухомості за 95 мільйонів доларів компанії Рибовлева.

"Конгресу необхідно провести ретельне розслідування, щоб переконатися, що за фінансовими угодами пана Трампа і його помічників з Росією не приховувалося відмивання грошей або ще якісь протизаконні діяння", - сказано в листі Вайда.

Відомо, що російська компанія розділила придбаний у Трампа маєток на три частини, дві з яких були продані за 37 і 34,34 мільйонів доларів.

Сам Трамп підтвердив інформацію про продаж маєтку росіянам. При цьому він заявив, що особисто з Рибовлєвим не зустрічався і контактував з ним через посередників.

Риболовлєв - російський підприємець, колишній фактичний власник "Уралкалія" в 1990-2000-х роках, з 2010 року - контролюючий акціонер Банку Кіпру, з 2011 року - основний власник французького футбольного клубу "Монако". Мінфіном США включений в "кремлівський список".

Як повідомляв "Апостроф", в США опублікували важливий документ з розслідування втручання РФ у вибори.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітАмерика
Теги: США, Трамп