RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Кібератаки і компромат на Путіна: у США розповіли про плани відповісти на втручання Росії у вибори

Журналіст Yahoo Майкл Исикоф і головний редактор журналу Mother Jones Девід Корн написали книгу під назвою "Російська рулетка: інсайдерська історія про війну Путіна проти Америки та обрання Дональда Трампа", в якій розповідається про те, як у Білому домі збиралися відповідати на втручання Росії у вибори президента у США.

Про це повідомляється на новинному сайті Yahoo.

Книга базується і на розмовах з тодішніми співробітниками Білого дому.

Одним із запропонованих варіантів була відповідна кібератака під керівництвом АНБ проти деяких російських сайтів і хакерів Guccifer 2.0 і DCLeaks, які були причетні до крадіжки особистих документів представників Демократичної партії. Крім цього, йшлося про можливу DDOS-атаці на розвідувальні відомства РФ.

Зокрема, Селеста Уолландер - старший помічник Барака Обами з Росії і Центральної Азії в Раді національної безпеки - пропонувала опублікувати засекречений компромат на президента РФ Володимира Путіна.

Так, Уолландер пропонувала організувати витік уривків засекречених даних з метою розкрити банківські рахунки в Латвії дочки Путіна.

Крім цього, Уолландер і тодішній помічник Держсекретаря Вікторія Нуланд пропонували передавати "російським сайтам чутки про гроші Путіна, подружок російських чиновників, корупції в "Єдиної Росії".

"Ми хотіли підняти ставки тим методом, який визнавав Путін", - зазначила Нуланд.

Однак відповідати Кремлю на втручання американські вибори в Білому домі в підсумку відмовилися, оскільки інформація про підготовку відповіді може просочитися в ЗМІ, що "зажене президента в рамки" і змусить його діяти.

Як повідомляв "Апостроф", США готуються оголосити про нові санкції проти Росії за її втручання у вибори.