RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

WP дізналося про підготовку Трампом нового гучного звільнення людини зі своєї команди

Президент США Дональд Трамп слідом за звільненням з посади держсекретаря Рекса Тіллерсона має намір замінити генерал-лейтенанта сухопутних військ Герберта Макмастера на посаді радника з національної безпеки і зараз активно обговорює можливі кандидатури на його місце.

Про це пише видання The Washington Post з посиланням на п'ять джерел, знайомих з ситуацією.

За їх словами, Трамп хоче замінити Макмастера, з яким у нього ніколи не було хороших особистих відносин, але вичікує час, оскільки хоче переконається, щоб генерал не був принижений і на його місце прийшов би гідний приймач.

Відзначається, що Дональд Трамп нещодавно попросив голову апарату Білого дому Джона Келлі знайти заміну Герберту Макмастеру, поскаржившись, що той занадто жорсткий, а його брифінги йдуть занадто довго і здаються недоречними.

Серед можливих кандидатур на заміну Макмастеру фігурують екс-представник США в ООН Джон Болтон і нинішній секретар Ради національної безпеки генерал-лейтенант Кіт Келлог.

Однак деякі люди в Білому домі не хочуть, щоб Герберт Макмастер йшов у відставку до тих пір, поки йому не підберуть гідну посаду на заміну.

Детальніше про нещодавнє звільнення Рекса Тіллерсона читайте в матеріалі "Апостроф": Гучна перестановка від Трампа: нічого доброго для Росії не очікується