RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Заява Трампа про удар по Сирії: в США оцінили шанси на загибель військових Путіна

Чим масштабнішою буде військова кампанія США проти уряду Сирії, тим більший ризик для російських військ у країні.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Відзначається, що політичні наслідки ймовірної загибелі росіян у результаті ударів США будуть залежати від того, чи будуть вбиті кадрові військові або найманці. Представники приватних військових компаній вже гинули в результаті дій США в Сирії - з мінімальними наслідками, що залишає відкритим питання про те, як Росія буде реагувати, якщо в кампанії під керівництвом США будуть вбиті представники регулярних військ. Штати можуть спробувати зменшити цей ризик, як це було в квітні 2017 року, попередивши Росію про заплановані удари.

"Російська присутність в Сирії, яка в основному зосереджена в Тартусі, Латакії та Дамаску, також обмежує можливості США у виборі цілей. Більш всебічна військова кампанія підвищить ризик зіткнення з російськими силами. Навпаки, удар по іранських силах у Сирії матиме менше наслідків для США. Це підтверджує атака Ізраїлю по авіабазі Т4 у Сирії 8 квітня, в результаті якої загинули кілька іранців, але за якою не було негайної відповіді з боку Ірану", - вважають у Stratfor.

Тим часом, на дипломатичному рівні США закликали Організацію по забороні хімічної зброї розслідувати напад. Організація вже заявила, що відправить експертів у Думу (Росія і Сирія співпрацюють), але запуск розслідування навряд чи призупинить воєнні дії.

"Чим довше буде тривати будь-яка потенційна операція, тим імовірніше, що вступлять в силу політичні обмеження, такі як закон про військові повноваження США (закон, прийнятий у 1973 після війни у В'єтнамі, обмежив військові повноваження президента і посилив роль Конгресу, згідно з ним, американські збройні сили можуть брати участь у операціях за кордоном без згоди Конгресу лише протягом 60 днів, до 90 днів - у надзвичайних ситуаціях, - ред.)", - підсумували в Stratfor.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Трампа кілька варіантів удару по Сирії, можуть загинути військові Путіна - приватна розвідка США.