RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Трампа безпосередньо звинуватили в США в керівництві і координації злочину

Колишній адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен під присягою заявив, що за дорученням свого шефа здійснював фінансові злочини в ході його виборчої кампанії.

Про це, як повідомляє CNN, розповів адвокат Коена Ленні Девіс.

Мова йде про історії з платежами за мовчання колишньої порноактриси Стефані Кліффорд і колишньої моделі Playboy Карен Макдугал в ході передвиборної кампанії Трампа.

Коен, який визнав себе винним за вісьмома пунктами звинувачення, заявив, що "в координації і за вказівкою кандидата на федеральний пост" він запобіг публікації інформації, яка могла завдати шкоди кандидату і його кампанії.

Девіс також опублікував твіт, в якому розповів про свідчення Коена. "Сьогодні він встав і дав свідчення під присягою, що Дональд Трамп доручив йому вчинити злочин, заплативши двом жінкам з основною метою вплинути на вибори. Якщо ці платежі були злочином для Майкла Коена, то чому вони не були злочином для Дональда Трампа?", - написав Девіс.

Як пояснив телеканалу колишній головний юрисконсульт Федеральної виборчої комісії Лоуренс Ноубл, це перший за останні 50 років випадок, коли чинного президента безпосередньо звинуватили в злочині, пов'язаному з фінансуванням його передвиборної кампанії. "Це перший випадок після Уотергейту, коли президента звинуватили в особистій участі - в керівництві і координації - порушення правил фінансування кампанії", - сказав Ноубл.

Нинішній адвокат Трампа Рудольф Джуліані заявив про брехню Коена протягом тривалого часу. "У звинуваченнях проти Коена немає ніяких тверджень про правопорушення президента. Зараз ясно, що, як сказав обвинувач, дії Коена свідчать про брехню і нечесність протягом значного періоду часу", - зазначив Джуліані.

Нагадаємо, раніше порнозірка Стефані Кліффорд, відома як Стормі Деніелс (Stormy Daniels), яка заявила про сексуальний зв'язок з президентом США Дональдом Трампом, розповіла ЗМІ про погрози.