RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У США провели випробувальний політ конкурента української "Мрії": опубліковано відео

9 січня американська компанія Stratolaunch Systems провела випробування двухфузеляжного транспортника Stratolaunch Model 351, який перевершує за розмахом крил український Ан-225 "Мрія".

Про це повідомляє ресурс Naked Science.

З урахуванням величезного розмаху крил (понад 117 метрів), літак можна назвати найбільшим в історії. До цього часу рекорд за розмахом крил утримував американський Hughes H-4 Hercules, а Ан-225 тримався на другому місці. Довжина транспортника Stratolaunch становить 73 метри, а максимальна злітна вага дорівнює майже 600 тоннам. Маса підвісного корисного навантаження - 230 тонн.

Під час випробувань літак розігнали до швидкості 218 кілометрів на годину. Тести визнали успішними, тому апарат може зробити перший політ в найближчому майбутньому.

Stratolaunch Model 351 повинен буде виконувати роль платформи для повітряного старту ракет-носіїв. За непідтвердженими даними, в майбутньому літак може стати частиною деяких військових програм.

"Відзначимо, що Ан-225 повинен буде перевершувати новий американський літак з максимальною злітною масою (640 тонн) і вантажопідйомності (250 тонн)", - йдеться в повідомленні.

м

Як повідомляв "Апостроф", в Києві в людному місці побили авіаконструктора заводу "Антонова", співавтора літака "Мрія" Віктора Ковальського.