RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У США презентували новий бойовий вертоліт без хвостового гвинта: фото і відео

Американська компанія MD Helicopters представила новий легкий бойовий вертоліт MD 969 Twin Attack Helicopter, який відрізняється від аналогів відсутністю хвостового гвинта.

Новинку представили в Нешвіллі на щорічній конференції армійської авіації США 2019 Army Aviation Mission Solutions Summit.

Вертоліт MD 969 вперше презентований на виставці HELI-EXPO на початку березня. Він оснащений двома турбувальними двигунами злітною потужністю 550 к. с. і системою струменевого управління замість хвостового гвинта.

За даними західної преси, його особливістю є пускова установка з сімома малогабаритними керованими ракетами. Пуск ракет проводиться прямо з кабіни вертольота. Крім того, машину можуть обладнати керованими ракетами сімейства AGM-114 Hellfire, 70-мм некерованими ракетами і 12,7-мм і шестиствольными 7,62-мм кулеметами.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що американська компанії L3 Technologies і AVX Aircraft Company показала зовнішній вигляд інноваційного надшвидкісного бойового вертольота, який розробили програми для Армії США.