RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Масштабна пожежа на складах віскі привела в США до екологічної катастрофи: фото і відео

У штаті Кентуккі, США після пожежі на фабриці-виробнику популярного віскі Jim Beam стався витік алкогольних речовин в воду місцевих водойм, внаслідок чого там почала масово вимирати риба.

Про це повідомляє Відділ навколишнього середовища штату Кентуккі в США на сторінці в Facebook.

У відомстві уточнили, що шлейф алкогольних речовин, що забруднили воду, займає два десятка миль і рухається в бік більшої водойми.

"Алкогольний шлейф на річці Кентуккі має довжину близько 23 миль. Передній край шлейфу розташований в річці Огайо в Керроллтон. Ми очікуємо, що шлейф швидко розсіється, коли потрапить в набагато більшу водойму. Хоча там, де ці дві річки зустрічаються, може бути деякий вплив на водне життя, ми очікуємо, що загальний вплив на рибу в річці Огайо буде незначним або не буде взагалі", - повідомили місцеві чиновники.

Також було надано звіт про загальну екологічну ситуацію в регіоні. За повідомленням відділу екології, вода тут поки непридатна для пиття через останки риби і вплив алкоголю.

"Департамент рибних і диких ресурсів знову відправився на річку, щоб продовжити оцінку дикої природи і підрахунок убитих риб ... Продовжуємо бачити мертву і вмираючу рибу. Люди, які використовують річку Кентуккі в районі шлейфу, ймовірно, побачать і відчують запах мертвої риби", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", 3 липня стало відомо, що величезна пожежа знищила сім мільйонів літрів популярного віскі Jim Beam на складах в американському штаті Кентуккі.