RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Конгрес США запустив нове розслідування проти Трампа через Україну

У США заявили про початок розслідування щодо можливого тиску з боку президента Дональда Трампа і його адвоката Руді Джуліані на уряд України.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Відзначається, що три комітети Палати Конгресу США заявили про початок "широкомасштабного розслідування" повідомлень про те, що президент Дональд Трамп і його адвокат Руді Джуліані та інші схиляли український уряд до сприяння кампанії з переобрання Трампа.

Демократ-голова комітету з питань розвідки, нагляду і закордонних справ Палати звернувся до Білого дому і Держдепартаменту з проханням надати матеріали, пов'язані зі спробами "маніпулювати українською системою правосуддя".

У свою чергу Трамп і деякі республіканці звернули увагу на можливий конфлікт інтересів в ситуації Хантера Байдена, сина одного з кандидатів в президента від Демократичної партії Джо Байдена, який входив до ради директорів української газової компанії Burisma.

Нагадаємо, докладніше про майбутні вибори в США читайте в матеріалі "Апострофа": "Вирок Трампу": чи зможе президент США виграти нові вибори .