RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Хочуть усунути: експерт дав детальне роз'яснення скандалу з "тиском" Трампа на Зеленського

Президент США Дональд Трамп не намагався тиснути на українську владу для розслідування проти сина Джо Байдена в обмін на фінансову допомогу Україні, а діяв для захисту американських інтересів.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" військовий експерт, капітан першого рангу ВМС США у відставці Гарі Табах.

На думку експерта, Трамп захищав американські інтереси, а не тільки свої особисті, коли ініціював в розмові з президентом України Володимиром Зеленським розслідування корупційної схеми за участю сина віце-президента США Джо Байдена, свого ймовірного опонента на виборах.

"Мова йде про громадянина Америки, а не тільки про те, що він (Джо Байден, -" Апостроф ") віце-президент. І треба розслідувати, чи брав участь громадянин США в корупційній схемі", - вважає Гаррі Табах.

За його словами, Трамп - "людина грошей". Тому, коли хтось із його радників сказав, що в Україні, виявляється, величезна корупція, він почав уважніше стежити за виділенням фінансової допомоги. "Йому важливо розуміти призначення і корисність грошей, які виділяють США", - підкреслив експерт.

Як стверджує Гаррі Табах, "тиск" Трампа на Зеленського використовують політики, які шукають причину в будь-який спосіб усунути його з поста президента.

"Навіть ваш президент сказав, що ніякого тиску не було. Я сто разів прочитав транскрипт цієї розмови, я не бачив ніякого тиску", - резюмував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп задушить Путіна під час другого терміну - Гаррі Табах.