RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Критикував Україну і погрожував: в США розкрили скандальні дані про Трампа

Президент США Дональд Трамп дійсно заморозив військову допомогу Україні в розмірі 391 млн доларів, тим самим змушуючи тодішній уряд почати розслідування у відношенні сина його політичного конкурента Джо Байдена Хантера.

Про це написав у неопублікованих мемуарах колишній радник Трампа з нацбезпеки Джон Болтон, передає газета The New York Times.

Болтон при цьому разом з держсекретарем Майком Помпео, а також головою Міноборони Марком Есперо намагався переконати Трампа розблокувати допомогу.

Але Трамп не був лояльний - був упевнений, що Україна працювала з Хілларі Клінтон під час виборів у 2016 році. У серпні 2019 року Трамп заявив, що не хоче надавати ніякої допомоги Україні, поки не буде надано матеріалів про зв'язок Байдена з прихильниками Клінтон в Украні.

Помпео, за словами Болтона, стверджував, що немає підстав вважати колишнього посла США в Україні Марі Йованович корумпованою. Трамп же під час зустрічі, де обговорювалася поїздка до Києва на інавгурацію президента України Володимира Зеленського, критикував Україну, згадуючи як українські посадовці хотіли перешкодити його приходу до влади в США.

Чим може закінчитися розгляд справ щодо імпічмента Трампа і чого в зв'язку з цим очікувати Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Імпічмент в США: фінал для Трампа і пастка для Зеленського.