RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Вчені виявили рештки давньої черепахи, що досягала розмірами авто, фото

На території Колумбії і Венесуели вчені виявили останки гігантської черепахи, яка населяла Південну Америку 13-7 мільйонів років тому.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ВВС.

У пустелі Татакоа (Колумбія) вчені виявили рештки панцира гігантської черепахи виду Stupendemys geographicus. Такі ж знахідки зробили і вчені, які працювали у венесуельському регіоні Урамко.

У діаметрі черепаха досягала 4 метри і більше за все своїми розмірами і вагою нагадувала сучасний чотирьохдверний седан. Тварини населяли водно-болотні угіддя в північній частині Південної Америки до місця утворення річок Амазонки і Оріноко.

У самця були роги, які вказують вперед по обидві сторони від його раковини. Їх черепаха використовувала для боротьби з конкурентами зі свого виду. Палеонтологи також розшукали панцир черепахи, в якому застряг зуб крокодила. Це наштовхнуло їх на думку, що величезні розміри земноводного допомагали йому оборонятися від хижаків.

Як писав "Апостроф" раніше, в районі Свентокшиських гір на території Польщі палеонтологи виявили фрагменти кісток пліозаврів, які населяли планету 150 мільйонів років тому.

А в Таїланді відкрили новий вид гігантського хижого динозавра, який отримав назву Siamraptor suwati.