RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У США могли знати про коронавірус ще в листопаді: журналісти розкрили шокуючі деталі

Розвідка США знала про небезпеку поширення коронавірусу ще в листопаді 2019 року і попередила про це союзників.

Пошуки "нульового" пацієнта і скасування параду в Москві: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє Channel 12.

Спецслужби США дізналися про появу коронавірусу в Китаї в другий тиждень листопада і склали секретний документ. У доповіді сказано, що було поінформовано адміністрацію президента Дональда Трампа, "яка не вважала це цікавим", а також, що американська сторона повідомила про це НАТО і Ізраїль.

Разом з тим, минулого тижня ABC News повідомили, що розвідка США попереджала про коронавірус в грудневому звіті Національного центру медичної розвідки, однак невідомо, чи йдеться про один і той самий звіт.

Джерела уточнювали, що і після листопада, в грудні, представників федерального уряду, Ради національної безпеки і Білого дому інформували про загрози, проблема висвітлювалася в щоденному зведенні для Трампа на початку січня. Військові ж знали про загрозу ще в листопаді.

CNN з посиланням на колишнього американського військового чиновника також повідомляв, що американські розвідники відстежували появу нового коронавірусу в листопаді, за кілька тижнів до того, як ця інформація була включена в щоденний брифінг для президента Трампа.

Однак Пентагон спростував існування таких даних. Полковник Г. Шейн Дей, який очолює Національний центр медичної розвідки США, заявив, що інформація ЗМІ про звіт його відомства "не відповідає дійсності", такого документа "не існує".

Рада національної безпеки Білого дому і канцелярія директора національної розвідки відмовилися від коментарів.

Як повідомляв "Апостроф", за добу 16 квітня в США було зареєстровано рекордну кількість померлих пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірус COVID-19, хвороба забрала життя 4 591 людини.