RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Що може швидко вбити коронавірус: США оприлюднили цікаві дані

Вчені з міністерства внутрішньої безпеки США представили доповідь, в якій йдеться про те, як коронавірус поводиться за різних температур, вологості, поверхонь.

Більшість країн ще чекає пік пандемії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це на черговому брифінгу розповів президент США Дональд Трамп.

"Дослідження показали, що вірус краще виживає в холодному та сухому середовищі і гірше - в теплому та вологому", - заявив Трамп.

За словами представника міністерства внутрішньої безпеки Білла Брайанта, період напіврозпаду вірусу в крапельці слини на поверхні при температурі 21-23 градуси за Цельсієм, вологості 20% і при відсутності сонця складе 18 годин, а в тих же умовах, але при вологості 80% - 6 годин. При температурі в 35 градусів за Цельсієм і вологості 80% піврозпад прискориться до 1 години, а при температурі 21-23 градуси, вологості 80% і в літню пору - до 2 хвилин.

Разом з тим, коли коронавірус перебуває в повітрі в частинках аерозолю, то при температурі 21-23 градуси, вологості 20% і без сонця період напіврозпаду складе близько 60 хвилин, а з тими ж умовами, але в сонячну погоду влітку - приблизно 1,5 хвилини.

Віце-президент США Майк Пенс зазначив, що результати подібних досліджень дозволять владі штатів грамотніше планувати поетапне повернення до нормального життя після скасування обмежувальних заходів по боротьбі проти коронавірусу.

Як повідомляв "Апостроф", вчені Університетської клініки Пекіна (Китай) зробили розтин 29 тіл померлих від коронавірусу, щоб з'ясувати, як вбиває COVID-19 і які органи вражає.