RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Це акти терору: Трамп пішов на жорсткі заходи через "пекельні" протести в США

Президент США Дональд Трамп пішов на жорсткі заходи через протести, що спалахнули після вбивства поліцією афроамериканця Джорджа Флойда, - у Вашингтоні розгорнуто військові підрозділи.

Про це він заявив під час прямого включення з Рожевого саду Білого дому.

За словами Трампа, ті ж заходи будуть прийняті в регіонах, якщо губернатори штатів не впораються з масовими заворушеннями. Він уточнив, що в Вашингтоні триває режим комендантської години, яка повинна "строго виконуватися".

"Після того, що сталося в місті Вашингтоні минулої ночі, я відправляю туди тисячі озброєних солдатів, військовослужбовців і правоохоронців, щоб зупинити безлади, крадіжки, вандалізм, погроми і безглузде знищення майна", - сказав він.

Трамп підкреслив, що ті, хто несуть загрозу безневинним життям, а також майну, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності. Організаторам заворушень загрожують суворі кримінальні покарання і тривалі ув'язнення.

"Це не мирні акції протесту, це акти внутрішнього терору, знищення невинних життів і пролиття невинної крови, злочини і замах на гуманність", - підсумував він.

Читайте також матеріал "Апострофа": Штати в вогні: чому Трамп не може загасити "расистську" пожежу в США.