RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Це було вбивство: у США поставили крапку в справі про загибель Джорджа Флойда і розкрили страшні деталі

У США провели незалежний розтин померлого в Міннеаполісі Джорджа Флойда, чия смерть під час затримання поліцією викликала масові заворушення в США.

Про це повідомив адвокат сім'ї загиблого Бенджамін Кремп.

За його словами, відомі у всьому світі судмедексперти Майкл Баден і Аліша Вілсон встановили, що смерть Флойда була вбивством, викликаним задухою через здавлення шиї і спини, що призвело до нестачі кровопостачання головного мозку.

Кремп уточнив, що в результаті тиску на праву сторону сонної артерії приплив крові до мозку мав труднощі, а здавлювання спини заважало Флойду дихати.

"Те, що ми встановили, сходиться з тим, що бачили люди. Ніякі інші проблеми зі здоров'ям не стали причиною смерті", - заявив судмедексперт Баден.

Адвокат підкреслив, що смерть Флойда була вбивством офіцерами, які знущалися над ним, стримуючи його більш восьми хвилин. Це доводить умисел і служить підставою для пред'явлення офіцеру Дереку Чавену звинувачення у вбивстві першого ступеня.

Як відомо, заворушення після загибелі Джорджа Флойда в Міннеаполісі і ряді інших міст почалися після того, як в інтернеті з'явилися відео, на яких видно, що поліцейські наділи на Флойда наручники, повалили його і навалилися на нього втрьох, причому один з них наступив йому коліном на шию. Флойд на відео кілька разів каже, що не може дихати, потім затихає.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп пішов на жорсткі заходи через протести - у Вашингтоні розгорнуто військові підрозділи.