RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У США поліцейський знову вбив афроамериканця, почалися масові протести: фото і відео

Після того, як поліція вбила в США афроамериканця Джорджа Флойда, відбулося ще одне вбивство правоохоронцями, також афроамериканця.

Про це повідомляє видання Washington Post.

У п'ятницю ввечері, 12 червня, поліцейський в місті Атланта (штат Джорджія) застрелив 27-річного темношкірого чоловіка Рейшарда Брукса. Цьому передувало звернення до правоохоронців, що в автомобілі на парковці біля кафе спить чоловік.

Поліцейські приїхали на місце і вирішили провести тест на стан алкогольного сп'яніння, який показав позитивний результат. Тоді між Бруксом і силовиками почався конфлікт, в ході якого він вихопив електрошокер і намагався втекти. Поліцейський відкрив вогонь і поранив його. Брукс помер в лікарні після операції.

Внаслідок інциденту на вулиці міста вийшли активісти. Знову почалися погроми з боку демонстрантів: вони палили машини, зруйнували кафе, біля якого застрелили темношкірого. Люди скандували гасла проти поліції. У відповідь на це, силовики були змушені застосувати сльозогінний газ.


Винного у вбивстві поліцейського звільнили, проте це не зупинило активістів.

Детальніше про американські протести проти расизму читайте в матеріалі "Апострофа": "Ми спалимо цю систему під три чорти": чому протести в США були неминучі.