RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Роберт Трамп помер в лікарні - президент США втратив молодшого брата

15 серпня, в суботу, в лікарні Нью-Йорка помер Роберт Трамп - молодший брат президента США Дональда Трампа.

Про це заявив сам президент США в своєму письмовому зверненні на сайті Білого дому, пише CNN.

"З важким серцем хочу поділитися тим, що мій брат Роберт мирно помер сьогодні ввечері. Він був не тільки моїм братом, він був моїм найкращим другом. Ми будемо дуже за ним сумувати, але зустрінемося з ним знову. Пам'ять про нього буде жити в моєму серце вічно. Роберт, я люблю тебе. Спочивай з миром ", - йдеться в заяві.

Очікується, що Дональд Трамп відвідає похорони свого брата. Однак подробиць про плани поки не надходило, пише видання.

Також, за словами джерела ЗМІ, президент особисто продиктував заяву Білого дому щодо свого брата.

"Дядя Роберт, ми любимо тебе. Ти завжди в наших серцях і молитвах", - написала в суботу ввечері Іванка Трамп в Twitter.

Крім того, кілька людей, які говорили з Трампом в суботу, сказали виданню, що він, схоже, був засмучений майбутньої втратою свого брата.

Дональд Трамп в останній момент вирішив поїхати в Нью-Йорк в п'ятницю, щоб відвідати свого брата, коли той прямував до Нью-Джерсі на вихідні.

Як відомо, Роберта Трампа госпіталізували в Нью-Йоркську пресвітеріанську лікарню на Манхеттені. Подробиці хвороби Роберта Трампа не розголошуються. Він був хворий протягом декількох місяців.

Під час брифінгу в Білому домі в п'ятницю Трамп відмовився надати журналістам докладну інформацію щодо хворои свого брата.

"У мене чудовий брат. У нас чудові стосунки на довгі роки, з першого дня, так давно. І він зараз у лікарні", - сказав Трамп в п'ятницю, коли його запитали щодо брата.

Роберт Трамп і Дональд Трамп Фото: CNN

Що відомо про Роберта Трампа

Роберт Трамп був виконавчим віце-президентом Trump Organization. У його обов'язки входило спостереження за казино Атлантик-Сіті.

Роберт Трамп народився в 1948 році і був одним з чотирьох братів і сестер президента, включаючи покійного Фреда Трампа-молодшого. Він був колишнім вищим керівником в Trump Organization. Він одружився з Енн Марі Палланн на початку цього року і раніше був одружений на Блейн Трамп. Перед смертю Роберт Трамп проживав в Міллбруці, штат Нью-Йорк, в долині Гудзона.

Роберт Трамп сказав в 2016 році, що він підтримує президентську гонку свого брата і, згідно Town & Country, він вживав заходів і збірав кошти в Міллбруці для свого брата і інших республіканців.

Як писав "Апостроф", президент США Дональд Трамп під час свого виступу не став відповідати на питання одного з журналістів. Коли представник преси продовжив незручну тему, лідер США просто розвернувся і пішов з трибуни.