RU  UA

Відрізані від цивілізації: у Мексиці вирує потужний ураган, США вже готуються до удару

У Мексиці вирує потужний ураган "Дельта", пориви вітру сягають 230 кілометрів за годину. Влада проводить масову евакуацію населення.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News.

Ураган "Дельта" лютує на курортному узбережжі півострова Юкатан у Мексиці. Понад 300 тисяч мешканців відрізані від цивілізації: люди залишилися без електрики, а дорогі заблоковані. Влада проводить масову евакуацію населення.

З території двох штатів евакуйовано майже 40 тисяч людей, ще близько трьох тисяч туристів не можуть повернутися в готелі. Люди вимушені перечікувати негоду у тимчасових притулках.

Потужний ураган зачепив і Кубу, де через затоплення з будинків евакуювали 14 тисяч осіб. Фермери Куби поспіхом рятують врожай тютюну від знищення.

Нині негода прямує в бік американського штату Луїзіана. Американці вже готуються до стихії — у прибережних районах зміцнюють дамби та розміщують мішки з піском.

Зазначимо, що внаслідок потужного ураган у Мексиканській затоці зупинили роботу майже всі підприємства. Закриваються нафтогазові платформи і переробні заводи, у зв'язку з чим підскочили ціни на нафтову продукцію.