RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Легалізація кокаїну, аборти і рабство: за що ще сьогодні голосують в США

3 листопада в США проходять президентські вибори - американці обирають президента на наступні чотири роки. Претендентів двоє - чинний глава Білого дому, республіканець Дональд Трамп і демократ, колишній віце-президент Джо Байден. У деяких штатах виборці висловляться і з інших питань - законів або ініціатив, висунутих на рівні штату або на місцевому рівні.

Байден або Трамп: хто стане президентом США - онлайн трансляція

Про це повідомляє ВВС.

Зокрема виборцям штату Орегон пропонується вирішити, чи слід декриміналізувати зберігання невеликих кількостей важких наркотиків для особистого вживання, включаючи героїн і кокаїн.

Виборці в декількох штатах також розглянуть пропозиції щодо легалізації марихуани для медичних цілей.

У Колорадо хочуть заборонити аборти після 22 тижнів вагітності, за винятком випадків, коли це необхідно для порятунку життя вагітної жінки.

Виборців в Небрасці і Юті просять проголосувати за виключення з конституцій штатів згадки рабства, як потенційного покарання за злочин.

Жителів штату Юта також просять вирішити, чи слід видалити з Конституції посилання на гендерні аспекти. Цей крок змінить формулювання на "людина" замість "він" або "вона".

У Каліфорнії, пропонується, щоб водії, які займаються доставкою їжі і працюють на автомобілі, були незалежними підрядниками, а не співробітниками.

Також в штаті хочуть покласти край грошовій заставі, замінивши її системою, в якій оцінка ризиків буде визначати громадську безпеку і ризики втечі підозрюваних, які очікують на суд.

Як повідомляв "Апостроф", свою підтримку Джону Байдену на виборах президента США висловили всесвітньо відома співачка Леді Гага і Джон Бон Джові. За це Дональд Трамп публічно принизливо висловився на їх адресу.