RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Вдалося вперше: в США завдали влучного удару з корабля по ракеті та показали відео

Військово-морським силам США вперше вдалося нанести прицільний постріл по міжконтинентальній балістичній ракеті за допомогою запущеної в Тихому океані ракети-перехоплювача SM-3 Block IIA.

Про це повідомили в прес-релізі Офісу командувача Тихоокеанським флотом США, в мережі також опубліковано відео вдалого перехоплення.

Як сказано в повідомленні, з випробувального полігону на Маршаллових островах була запущена міжконтинентальна балістична ракета-мішень у напрямку відкритого океану на північний схід від Гаваїв.

У той же час за допомогою системи ПРО Aegis Combat System, з ескадреного міноносця USS John Finn в Тихому океані була випущена ракета-перехоплювач SM-3 Block IIA, яка знищила балістичну ракету.

"Це було неймовірне і критично важливе досягнення для програми Aegis BMD SM-3 Block IIA", - заявив голова Агентства протиракетної оборони США віце-адмірал Джон Хілл.


Важливість цього моменту полягає в тому, що американська ракета-перехоплювач змогла вперше зуміла збити балістичну ракету під час запуску з моря.

Як повідомляв "Апостроф", раніше США провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III. Метою була перевірка надійності її систем.