RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Летимо літаком": в США "анонсували" теракт в Конгресі в день затвердження перемоги Байдена

В США заявили про загрозу теракту, який мають намір скоїти в якості помсти за знищення іранського генерала Сулеймані у той день, коли в Конгрес планує затвердити результати Виборчої колегії США на виборах президента країни.

Про це повідомляє телеканал CBS News.

Погрозу направити літак на будівлю Капітолію почули у понеділок, 4 січня, диспетчери повітряного руху в Нью-Йорку. "Ми летимо літаком на Капітолій у середу помститися за Сулеймані" - заявили невідомі особи. Погрозу терактом було зроблено в річну річницю смерті Сулеймані, за що іранські чиновники давно пообіцяли помститися.

Загроза стосується Касема Сулеймані, іранського генерала, який загинув в минулому році в результаті удару американського удару безпілотника за наказом президента США Трампа.

Хто надіслав погрозу, незрозуміло. В той же час уряд США не вважає повідомлення про атаку достовірним, воно розслідується як порушення авіаційних частот.

Джерела телеканалу повідомили, що у вівторок Пентагон та інші відомства були проінформовані про погрози. Експерти заявили, що повідомлення викликає занепокоєння, оскільки це може вплинути на інструкції пілотів про те, як і куди літають літаки.

Диспетчерів повітряного руху зобов'язали повідомляти про будь-яку загрозу або літак, що відхиляється від траєкторії польоту.

Як повідомляв "Апостроф", 3 січня 2020 року США завдали ракетного удару неподалік від міжнародного аеропорту в Багдаді, в результаті чого було ліквідовано командира елітного підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) іранського генерал-майора Касема Сулеймані.