RU  UA

Надзвичайні заходи безпеки в день інавгурації Байдена: ексклюзивні подробиці з США

Після скандального штурму прихильниками Дональда Трапма будівлі Конгресу США 6 січня правоохоронні органи готують надзвичайні заходи безпеки на час проведення інавгурації новообраного президента Джозефа Байдена.

Про це повідомила в ефірі Апостроф TV наш кореспондент в Каліфорнії Крістіна Керницька.

За її словами, у Вашингтоні навколо Капітолію було прийнято рішення створити так звану "зелену зону".

"Навколо Конгресу зведений двометровий металевий паркан, за яким знаходяться силовики. В день інавгурації до охорони порядку будуть залучені близько 25 000 нацгвардійцев. Всі під'їзди до стратегічних об'єктів, зокрема до мостів, будуть перекриті або важкою технікою або бетонними блоками. У день інавгурації, 21 січня, буде закрито 13 станцій метро. ФБР також повідомив про посилене співробітництво з місцевими правоохоронцями. зокрема, в Каліфорнії Нацгвардія охоронятиме урядові будівлі ", - повідомила кореспондент "Апострофа".

Крім того, в сценарій інавгурації були внесені корективи не тільки через події 6 січня, але й через пандемію коронавірусу. Зокрема, з цієї причини скасовуються такі урочистості як традиційна хода в Білий дім, який переноситься в онлайн режим.

Кореспондент "Апострофа" відзначила ще одну небезпеку для Байдена після інавгурації.

"Як заявила представниця Республіканської партії, Байдену можуть оголосити імпічмент відразу після його вступу на посаду. Це негативно вплине на ситуацію, адже перші сто днів дуже важливі, а така ситуація буде заважати приймати спільні важливі рішення", - підкреслила вона.


Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 18 січня, будівлю Конгресу США було заблоковано через зовнішньої загрози безпеки, над будівлею Капітолію було видно клуби диму.