RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Американські будівельники знайшли "капсулу часу" - знайденій в пляшці записці понад 100 років: фото

У США під час ремонтних робіт на старому вокзалі міста Детройт 4 червня двоє робітників знайшли записку в пивній пляшці. Послання датується 19 липня 1913 року.

Про це повідомляє MAILONLINE.

Бригадир Лео Кімбл і його колега Лукас Нільсен відновлювали будівлю найбільшого покинутого вокзалу в світі - Центральний вокзал Мічигану, який розташований в Детройті, що він функціонував в 1913-1988 рр. Вони помітили пляшку, затиснуту догори дном за карнизом.

Зазначається, велика частина етикетки збереглася, всередині була записка, але робітники не стали її діставати. Замість цього, вони передали її архівістам компанії Ford Motor Company, яка реконструює занедбаний будинок Центрального вокзалу Мічигану.

Фото: Ford

У записці було: «Ден Хоган і Гео Сміт наклеїли цю стелю в Чикаго, липень 1913 року». Бренд-менеджер компанії Тед Райан припустив, що ці двоє могли бути будівельниками, які приїхали з Чикаго.

«Я думаю, що пляшку залишили там в надії, що хтось знайде її в майбутньому», - сказав керівник проєкту Девід Кампо, який працює в Christman-Brinker, будівельній бригаді, що спостерігає за реконструкцією будівлі вокзалу.

Фото: Ford

Крім пляшки з запискою, в ході робіт також знайшли: мідний ґудзик, тарілку і ще кілька пляшок часів будівництва вокзалу.

Історія Центрального вокзалу Мічигану тривала з 1913 по 1988 рік. Потім тривалий час був занедбаним. Поки в 2018 році за реконструкцію занедбаної історичної будівлі не взявся автомобільний бренд Ford, який хоче переробити вокзал в багатофункціональний комплекс з кампусом компанії, офісами, ресторанами, магазинами і апартаментами.

Фото: Ford

Нагадаємо, вчені розкрили таємницю будівництва пірамід в Гізі, ключ до загадки перебував на Святій землі.