RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росіяни нариваються: адмірал США назвав умову відкриття вогню по кораблях ЧФ РФ

Агресивні маневри Росії навколо сил США і НАТО в Чорному морі в останні тижні, особливо під час масштабних міжнародних навчань Sea Breeze-2021, можуть спровокувати відповідну реакцію з боку Штатів.

Про це пише Business Insider.

Командувач ВМС США в Європі і Африці адмірал Роберт Берк на заході на честь Меморіалу американських ВМС розповів, за яких умов США відкриють вогонь по кораблях Чорноморського флоту РФ.

За словами військового, коли іноземний ударний літак пролітає поблизу есмінців НАТО і прямо над ними, командири самостійно вирішують, готується він атакувати чи ні.

"Можна стверджувати, що вони (росіяни - Ред.) змушують нас стріляти першими. Ми не збираємося робити це першими без провокації, але я також не збираюся просити своїх командувачів прийняти перший постріл в щелепу", - сказав Берк.

Як уточнив адмірал, сили РФ часто діють в безпосередній близькості з НАТО. За його словами, ці близькі зустрічі загрожують "тактичним ризиком", який "може перетворитися на стратегічне питання".

"Це велика проблема в зв'язку зі зростаючою агресивністю. Тож нам доведеться дуже уважно за цим стежити", - додав адмірал.

Нагадаємо, в ніч на 30 липня в Азовському морі відбулися тактичні навчання складових Об'єднаних Сил. Ними зацікавилася Прикордонна служба ФСБ Росії.