RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Ніагарський водоспад підсвітять кольорами прапора України: де дивитися онлайн

Ніагарський водоспад на канадсько-американському кордоні підсвітять в синьо-жовті кольори з нагоди Дня незалежності України.

Про це "Європейській правді" повідомили в посольстві України в Канаді.

У дипустанові зазначили, що води Ніагари набудують українських кольорів о 22:00 24 серпня за місцевим часом, що відповідає 5:00 25 серпня за київським часом. Спостерігати чудове видовище можна буде за допомогою вебкамери з місця події за посиланням.

"Буде красиво і символічно. Хочемо, щоб, дивлячись на цей прекрасний і потужний водоспад, кожен міг подумати про енергію і непереборну життєву силу української незалежності. Ми раді розділити цей великий день з нашими канадськими друзями!", - заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Акція проходитиме за ініціативою українського посольства.

Також до Дня незалежності прапор України підніме мерія столиці Канади Оттави та ряд інших міст, в тому числі Едмонтон, Канора, Вінніпег, Фредеріктон і Кінгстон.

Крім того, українськими квітами висвітлять міст "Хай Левел" в Едмонтоні, і будівлю мерії в Фредеріктоні.

У посольстві повідомили виданню, що спікер Сенату Джордж Ф'юрі відвідає урочистості до Дня Незалежності в Києві та представить Канаду на саміті Кримської платформи.

Раніше ми писали, що в рамках святкування 30-річчя незалежності України відбудеться понад 150 святкових заходів по всій країні. Вони триватимуть з 22 по 24 серпня.